Το έλεγε και ο Κάιζερ ο Σόζε στους Usual Suspects: "το μεγαλύτερο κόλπο που έκανε ποτέ ο Διάβολος, ήταν να πείσει τον κόσμο πως δεν υπάρχει". Για αυτό και νιώθεις κάπως βιασμένος σήμερα, κοροϊδάρα ψηφοφόρε. Επειδή πείστηκες, τι πείστηκες δηλαδή, το είδες με τα ίδια σου τα μάτια πως το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε και ξεφτιλίστηκε στις κάλπες... και σήμερα, απολύτως φυσιολογικά, είναι ξανά κυβέρνηση!


Πώς διάβολο συνέβη αυτό; ρωτάς. Όσο εσύ έγλειφες φακέλους μέσα σε παραβάν, το ΣΤΡΟΥΓΚ κράταγε σημειώσεις. Κάτσε λοιπόν να σου πω τί συνέβη σε αυτές τις εκλογές, επειδή ήταν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί ποτέ επί Ελληνικού εδάφους. Ήταν θεαματικό και μεγαλόπνοο και, παρ' ότι ευθύνεται για κάποιες κουκουρούκου στιγμές, γενικά εξετελέσθη με ακρίβεια και επιδεξιότητα. Μιλάω για το σχέδιο "Τσακίστε Το ΠΑΣΟΚ, Φυγαδέψτε Τους ΠΑΣΟΚους". Και μιλάω απολύτως σοβαρά.


Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε και ήθελε και προσπάθησε πολύ φιλότιμα να πάρει το all-time low ποσοστό του αυτή τη φορά. Το γιατί μάλλον το είδες. Δεν γίνεται, θα το άκουσες το hit του καλοκαιριού "καλά να πάθουνε οι κλεφταράδες - έτσι, ούτε 5% - ρε να μην μπούνε στη Βουλή καν τα τομάρια". Ήταν κυρίως άνθρωποι που είχαν ψηφίσει τουλάχιστον μια φορά ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, αυτοί που μίλαγαν έτσι.

Ο Χρήστος Βερελής μειδιούσε ακούγοντάς τους.

Ήταν απολύτως απαραίτητο για τον Βερελή το να πάρει μηδενικό ποσοστό το κόμμα του. Όσο χαμηλότερο θα ήταν το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν η εκδίκηση του Λαού απέναντι στο κόμμα του, αρά και η εκτόνωση. Το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε και τα μπαλάκια του Βερελή, σε συνθήκες καύσωνα, δροσίστηκαν από το κλάσιμο του λαού. Δεν έφαγε ξύλο, δεν μπήκε φυλακή, δεν πέρασε καν από τον ανακριτή για μια φιλική κουβέντα. Πήρε Χαμηλό Ποσοστό, από τον Πάνσοφο Λαό μας που ξέρει να στέλνει στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας τους Κλεφταράδες.

Για αυτό οι πασόκοι το έκαναν πιο εύκολο από ποτέ το να μην ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ. Έβαλαν για αρχηγό έναν εμφατικά απεχθή τύπο. Δεν υποσχέθηκαν τίποτα έστω ελάχιστα πιασάρικο στο πρόγραμμά τους. Εξαφανίστηκαν από τα ραντάρ αφήνοντας κάτι δευτεράντζες στα πάνελ. Πήγαν πρόθυμα στη σκιά της τρίτης θέσης. Και έκατσαν εκεί. Και περίμεναν.

Περίμεναν να περάσουν αυτές οι εκλογές, τις οποίες μετά χαράς θυσίασαν. Και από προχτές, τη μετεκλογική Δευτέρα, είναι ξανά κανονικότατα κυβέρνηση και ετοιμάζονται να φάνε τον αναλώσιμο χοντρό - αξιοπρεπώς ίσως, επειδή συγκρούστηκε με αυτούς που θέλανε υπουργεία κλπ.


Αυτό λοιπόν ήταν το ένα σκέλος του σχεδίου που εφαρμόστηκε. Αυτό που αφορούσε τους 40-50 μεγαλοπασόκους στελεχάρες και την πολιτική/ βιολογική επιβίωσή τους μετά από δύο χρόνια μνημονίου και 30 χρόνια εξουσίας.

Το άλλο σκέλος ήταν σαφώς πιο μπελαλίδικο. Και αφορούσε τους πασόκους - τελεία. Όχι τους επαγγελματίες πασόκους. Τους πασόκους στην ψυχή. Αυτούς εδώ:



(Θα το χορτάσω άραγε ποτέ αυτό το βίντεο; Θα υπάρξει η μια τελευταία φορά που θα το δω; Τα μισά του views είναι δικά μου - δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, αγόρια μου, από αυτό το βίντεο)

Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει τρία εκατομμύρια ψήφους όταν πανηγύριζαν οι κρο-μανιόν της Αλεξανδρούπολης. Προχτές πήρε 750 χιλιάδες. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο νούμερα, ήταν το βασικό παιζόμενο αυτών των εκλογών - και το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης την οποία αναλύω εδώ. Το εκλογικό σκηνικό στήθηκε και δούλεψε με μια, μόνο, αποστολή: να μη χάσει τους πασόκους από πελάτες.

Οι πασόκοι είναι ο κορμός του Ελληνικού έθνους. Επίσης, το πιο σιχαμερό τμήμα του. Άρα; Κολάκεψέ τους. Φρόντισε να μην τους χάσεις από εκλογικούς πελάτες. Εκτόνωσέ τους. Πείσε τους πως δεν φταίνε αυτοί για τίποτα. Κάν' τους να νιώσουν πως έχουν δύναμη και σοφία και τιμωρούν εκείνους που τους πρόδωσαν. 

Με δυο λόγια, κάν΄τους να νιώσουν πως είναι δική τους επιλογή το να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά (το αναλύσαμε παραπάνω αυτό) και έχε τους έτοιμες εναλλακτικές. Έτσι, ως αποτέλεσμα, είχαμε:


- τη ΔΗΜ.ΑΡ., ένα κόμμα το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να ψηφιστεί από γεροπασόκους,

- τον Τζήμερο για τους πιο κίνκυ αμετανόητους ταλιμπάν εκσυγχρονιστές,

- τους ακατανόμαστους να συσπειρώνουν μπατσολάγνους νοικοκυραίους που γουστάρουν ξύλο στους άπλυτους,

- τον Καμμένο να παίρνει την καραμπουζουκλίδικη πτέρυγα των Παναγιωτακοπουλέ βίντατζ ανδρεοπασόκων και, βέβαια, κυρίως αυτό:



Μάτια τώρα στην Αχαΐα, την Εύβοια και την Κρήτη και πάμε στον αντίστοιχο χάρτη των εκλογών του 2007

... και του '04:


 
Δεν γίνεται να μη το βλέπεις. Αν ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ, δε γίνεται να μην σε πειράζει. Έκανα ρεπορτάζ αυτές τις ημέρες, μίλησα με πολλούς κομματικούς και πασόκους και συριζαίους και δεν τα πίστευα αυτά που διασταύρωνα. Δεν τα έγραψα προεκλογικά επειδή οι εποχές είναι παράξενες και δικαίως θα με πέρναγες για τσάτσο, μα το 70% των τελικών ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχονται από το εμετικότερο ΠΑΣΟΚ. Τους τύπους γύρω από τις ΔΕΚΟ, τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και λοιπούς σχετικούς. Αν σήμερα έκανε συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ύμνος του θα ήταν αυτό:

 



Και κάπως έτσι, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι. Οι πασόκοι και δεν μπήκαν φυλακή και μπορούν να κλαίγονται πως τιμωρήθηκαν και ξαναείναι κυβέρνηση. Ο Κουβέλης αντιμετωπίζεται ως ένα νορμάλ υπαρκτό κόμμα. Οι συριζαίοι παίζουν τους μεγάλους. Και, όλοι μαζί, προσκυνούν τη χάρη του λαού, του πράσινου σαν τουμπανιασμένο πτώμα λαού. Μη μου τους πασόκους τάραττε, μπίτσεζ. 



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Στο υπέροχο μυθιστόρημα του Ιταλού Λαμπεντούζα, "Ο Γατόπαρδος", ο γηραιός και σοφός αριστοκράτης πρίγκιπας δηλώνει πως πρέπει να αλλάξουν όλα, για να μείνουν τα ίδια».

από τη σελίδα του Ηλία του Μόσιαλου.

«Πρεπει να αλλάξουν όλα για να μην αλλάξει τίποτα» μεταφράζεται συνήθως αλλά το πιασε το νοημα ο Ηλιας

antonis_x είπε...

Σώπα ρε Cpt. Obvious!

Randy Marsh είπε...

Είδα την εικόνα και την έκανα gif. ;)
http://tipotastasovara.blogspot.gr/2012/06/gif_21.html

Ανώνυμος είπε...

Κάπως δυσνόητο το πόνημα αλλά ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη αυτός που απαιτεί π.χ συνδικαλιστές ΔΕΚΟ ή αυτός που τα δίνει; π.χ πρόεδροι ΔΕΚΟ πράσινοι ή βένετοι και πάντα φαιοί διορισμένοι και πάντως αρκούντως διαπλεκόμενοι γυρολόγοι των ΝΔΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΡΟΥΓΚ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΝΟΙΑ!ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ: ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ"ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ...

top